Komolyan gondolják: újabb közös ügyekről döntött a Nyugati Szövetség

Kulturális téren is összeborulnak és turistákat is cserélnek a nyugati nagyvárosok.
Hirdetés

Nem húzzák az időt, megtartották idei első munkaülésüket a nyugati négyek: Temesvár, Arad, Nagyvárad és Kolozsvár elöljárói ezúttal is a bánsági megyeszékhelyen találkoztak, ahol az együttműködés struktúrájáról és közös kulturális projektekről egyeztettek.

A négy nagyváros vezetése ugyanis annyira komolyan gondolja a közös munkát, hogy mindenre kiterjesztené, még a művelődési életre is. E téren főleg a 2021-ben Európa kulturális fővárosaként díszelgő, de az előkészületekkel eléggé csehül álló Temesvárt segítenék.

Kolozsvár, Nagyvárad és Arad elöljárói kulturális szervezetek képviselőivel megtámogatva utaztak szombaton a Bánságba, és a találkozón az is

felmerült, hogy betársulnak a kulturális főváros projektbe

és az azt lebonyolító TM2021 Egyesület döntéshozó tagjaivá válnak. Abban is megegyeztek, hogy a városok ebben a nagy figyelemmel kísért időszakban saját kulturális eseményeiket is népszerűsítik Temesváron. Sőt, közös turisztikai programot is kidolgoznak az oda érkező, de további látnivalókra kíváncsi turisták számára. Mi több, szállítási lehetőségeken is gondolkodnak ehhez.

A találkozón a Nyugati Szövetség bejegyzési formájáról is döntöttek:

ez közösségközi fejlesztési egyesületként lesz bejegyezve a következő három hónapban. A következő találkozóra még januárban sor kerül Kolozsváron, ahol a digitalizáció lesz a fő téma.

Hirdetés