Gyilkosságért ült, a túlzsúfoltság miatt kiengedték, most ismét ölt

A bűnözök tömeges kiengedésének újabb következménye: egy 25 éves fiatal halála.
Hirdetés

Pontos statisztikákat még nem nagyon láttunk arról, hogy a túlzsúfolt börtönökben raboskodó elítéltek büntetésének lerövidítéséről szóló törvény elfogadása óta mennyivel ugrott meg a bűnözés Romániában, de a számottevő növekedés  nyilvánvaló, mivel szinte kétnaponta jelenik meg egy hír arról, hogy a törvény miatt kiengedett személy gyilkolt, erőszakolt vagy rabolt.

Szombat este, a Szeben megyei Medgyesen egy korábbi nézeteltérés apropóján fiatalok szólalkoztak össze az egyik szórakozóhelyen. A konfliktus a diszkó előtt folytatódott, ahol egy 25 éves fiatal a földre került, majd az ellenséges banda egyik tagja átvágta a combján az ütőeret. Az áldozat olyan súlyos vérveszteséget szenvedett, hogy a kórházban meghalt.

A 30 éves elkövetőről kiderült, hogy a miniamnesztiának köszönhetően nemrég szabadult a börtönből, ahol szintén gyilkosság miatt ült. A Fehér megyei férfi elmenekült a helyszínről, a rendőrség Balázsfalva környékén fogta el.

A 2017 októbere óta érvényes jogszabály lehetővé teszi, hogy minden 30, embertelen körülmények között eltöltött nap után hat napot elengedjenek az fogvatartottak büntetéséből. Azóta kilencezer rabot engedtek szabadon, és 70 százalékos a visszaesés az elítélt bűnözők körében.

 

Hirdetés