Ráküldené az ANAF-ot a székely fociklubokra

A PNL egyik képviselőjének fájnak ennyire a magyarországi támogatások.
Hirdetés
Annyira izgatják a székelyföldi fociklubokhoz érkező magyarországi támogatások Florin Claudiu Romant, a Nemzeti Liberális Párt Fehér megyei képviselőjét, hogy hivatalos levélben fordult a pénzügyminisztériumhoz és az adóhatósághoz, derül ki a Gazeta Sporturilor mai cikkéből.
 
A pénzügyminisztertől és az ANAF igazgatójától azt kérdezte, hogy
  • a magyar kormány anyagi támogatása tiszteletben tartja-e futballklubok szponzorálására vonatkozó romániai törvényeket;
  • ellenőrizte-e az ANAF az utóbbi három évben a Sepsi OSK és a Csíkszereda Futball Klub könyvelését, és ha igen, milyen eredménnyel járt az ellenőrzés.
Az ANAF válaszolt is a képviselőnek, hogy nem vizsgálódtak a két klubnál, mert oda szoktak kiszállni, ahol felmerül az adócsalás gyanúja. A képviselőt a válasz nem elégítette ki, nyilatkozta a sportlapnak, és újból interpellálni fog, mert őt nem az adócsalás izgatja, hanem az, hogy a budapesti pénzek elköltésével a két klub betartja-e a sportfinanszírozásra vonatkozó törvényt, és nem akarja, hogy diszkriminatív feltételekkel támogassanak sportklubokat magyarországi, illetve romániai hatóságok.
 
A két klub és az általuk működtetett fociakadémiák számára a magyar kormány az utóbbi három évben mintegy tíz milliárd forintot ítélt meg.
 
A Sepsi OSK a román labdarúgó bajnokság Első Ligájában, a csíkszeredai felnőtt csapat a harmadik ligában játszik. A Román Kupa idei kiírásának negyeddöntőjében mindkét csapat érdekelt még, a negyeddöntők párosítását jövő héten sorsolja ki a hazai futballszövetség.

Hirdetés