Dragnea lelépett vakációzni az uniós vezetők elől

Iohannis, Tăriceanu, Dăncilă és Florin „Altă Întrebare” Iordache köszönti őket Bukarestben, amikor Románia ünnepélyesen átveszi az EU soros elnökségét.
Hirdetés
Valószínűleg az Európai Unió vezetői sem bánják, hogy nem kell együtt mutatkozzanak és fotózkodjanak ma este Liviu Dragneával, a képviselőház elnökével, aki valószínűleg az egyetlen olyan magas rangú politikus egy uniós országban, aki annak ellenére tölt be vezető tisztséget, hogy jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, és közeleg az ítélethirdetés a korrupciós perében is.
 
Azért látogat ma Romániába az EU összes formális vezetője – Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke és Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke –, mert Románia most veszi át ünnepélyesen az EU soros elnöki tisztségét, amelyet fél évig fog viselni.
 
Az ünnepséget a bukaresti Atheneumban tartják ma este, ahol az EU vezetői mellett felszólal Klaus Iohannis államfő, Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus elnöke, Florin Iordache, a képviselőház alelnöke és Viorica Dăncilă kormányfő.
 
A hazai bulvárbelpolitikában az okozott némi zavart, hogy míg Iordache Dragnea vakációjával indokolta, hogy miért ő fogadja az uniós vezetőket a képviselőház elnöke helyett ezen a jeles protokolleseményen, addig Codrin Ștefănescu, a PSD pártfőtitkára hevesen tagadta a Realitatea TV-nek, hogy Dragnea egzotikus szigeteken töltené a szabadságát, és váltig állította, hogy pártelnöke az országban tartózkodik, és nem is fog innen elutazni. Mintha számítana.
 
Ön szerint melyik kínosabb?

Liviu Dragnea nem vesz részt a ceremónián, ahol Románia átveszi a soros elnökséget.
Az elítélt Liviu Dragnea részt vesz a ceremónián, és együtt fotózkodik az EU vezetőivel.
 
 
 
 
 
 
Created with Quiz Maker

Hirdetés