Csíksomlyóra jön Ferenc pápa

Kürtölte szét a Q Magazine az államelnöki hivataltól szerzett értesülését. Tavaly ezt már többször cáfolták.
Hirdetés
Klaus Iohannis államfő és a katolikus egyház meghívására tavasszal Romániába jön Ferenc pápa, kürtölte világgá ma délután a Q Magazine, amely bevallása szerint az államelnöki hivataltól szerezte az értesülést.
 
Mi több, az értesülés szerint a pápa nemcsak Bukarestbe, hanem Csíksomlyóra, Balázsfalvára és a moldvai katolikusok központjába, Iași-ba is ellátogat. Még mielőtt bárki is felbuzdulna a pápalátogatás hírére, ne feledjük, hogy az elmúlt évben legalább kétszer-háromszor felröppent már, és a katolikus egyház mindannyiszor cáfolta.
 
A Q Magazine most azt állítja, az értesülést holnap az államelnöki hivatal nyilvánosan is meg fogja erősíteni.
 
A tudott/vélt/sejtett/áhított látogatás programja Bukarestben indul május 31-én, írja a lap: a pápa a reptérről a Cotroceni palotába megy, ezután a pátriárkai hivatalban találkozik Daniel ortodox pátriárkával és a BOR zsinatjával, majd közösen imádkoznak a nemzet megváltásának szentelt ortodox katedrálisban. Ez az esemény nyilvános lesz.
 
Innen a bukaresti Szent József katolikus katedrálisba megy, ahol misét celebrál, a következő napokban pedig vallási ünnepségeken vesz részt Iași-ban, Csíksomlyón és Balázsfalván.
 
Ha tényleg jön Ferenc pápa, akkor ő lesz a második pápa, aki Romániába látogat. II. János Pál pápa 1999-ben járt Romániában, ő volt az első pápa az 1054-es nagy egyházszakadás óta, aki ortodox többségű országba látogatott.

Hirdetés