Gondolta volna, hogy egy egész könyvnyi megvalósítása van Dăncilának?

Némi közpénz árán most a köznép is megismerheti, melyek voltak a kormány legnagyobb vívmányai 2018-ban.
Hirdetés

Nagy divatja van manapság a pótcselekvéseknek, melyek arra hivatottak, hogy fenntartsák a kormány – és többnyire a teljes politikai elit – hatékony működésének látszatát. Az egyik ilyen pótcselekvést az idei első kormányülésre időzítették, amikor is egy memorandumról döntöttek, mely egy majdani kiadvány szerkesztését készíti elő. A közpénzből megjelenő kötetben a Viorica Dăncilă vezette kormány megvalósításait rendezi sajtó alá.

A memorandum szerint a Toni Greblă kormányfőtitkár és Ion Ghizdeanu, a Nemzeti Előrejelzési Bizottság elnöke által kezdeményezett könyv célja, hogy átláthatóan bemutassa a 2018-2020-as kormányprogram gyakorlatba ültetését, mindegyik területnek külön fejezetet szentelve.

A kezdeményezők úgy vélik, hogy a legfőbb tevékenységi területeken kivételes eredmények születtek a tavaly, ezért külön fejezetben részleteznék a gazdasági-társadalmi fejleményeket, a közberuházásokat, illetve az állami és a magántársulások partnersége (PPP) révén megvalósuló beruházásokat, az adópolitika reformját, továbbá az európai uniós pénzek lehívását.

A könyvet 500 példányszámban szándékoznak megjelentetni, és az országos és a helyi hivatalokban fogják terjeszteni. Remélhetőleg nem pont kampány idején.

Hirdetés