Útügyes szóvivő: az országúti torlódás oka az autós!

Tényleg ezt mondta. Azóta nem tudjuk, sírjunk-e, vagy röhögjünk. Vagy mindkettő…
Hirdetés

Kérjük a kedves Olvasót, az alább következő mondatokat ne értelmezze viccként. Ugyanis az alább következő mondatok élő egyenesben elhangzottak, méghozzá a keddi szent napon, a rádióban. Aki kimondta őket: Alin Serbanescu, a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR). Tehát, a nyomaték kedvéért: egy olyan országos intézmény szóvivője, amely a mioritikus haza összes közútja fölött bábáskodik.

Szóval, az történt, hogy a rádiósok megkérdezték ezt az urat, vajon miért van az, hogy akkora a torlódás a romániai közutakon, különösen ünnepek idején.

És mit válaszolt ez az úr? Igazán frappáns aranköpést sercintett az éterbe. Azt mondta, hogy a közúti torlódások egyik oka maga az autós! Komolyan! Mert, ugye, ha nem lenne annyi autós az utakon, akkor torlódás sem lenne. Na, erre mondjon bárki bármit! Üljünk otthon, akkor nincs semmi baj.

És ha már elkezdte, habot is tolt a tortára. Azt mondta még ez az úr, hogy ha torlódás van, tessék bátran használni a vasutat. Ott ugyanis nincs torlódás. Ezt már a rádiósok se bírták röhögés nélkül, mire ez az úr mondott egy még nagyobbat: hát tessék nézni, Amerikát is vasúton építették fel, csak utána jött a közúti közlekedés…

Kész, ezen a szent keddi napon nagyobb hülyeséget már senki sem fog mondani. Ez van ma Romániában: tiszta Amerika!

Hirdetés