Nesze semmi, fogd meg jól: Iohannisék ennyit tudtak mondani a székely terrorügyről

Válaszolt az államelnöki hivatal a Bekéék szabadlábra helyezését sürgető, petícióval megtámogatott levélre. Ha ezt válasznak lehet nevezni.
Hirdetés
Választ kaptak végre az államelnöki hivataltól azok az RMDSZ-es honatyák, akik novemberben továbbították Klaus Iohannis államfőnek a több mint tízezer aláírással támogatott Szabadságot Beke Istvánnak és Szőcs Zoltánnak! címet viselő petíció szövegét.
 
A kezdeményezők azt kérték Iohannistól, tegyen lépéseket annak érdekében, hogy a székely terrorperben meghozott, „jogi alapot nélkülöző, eljárásjogi hibákat tartalmazó” ítéletet megsemmisítsék.
 
Az államelnöki hivatal válaszlevében csupán annyit ír, az államfő nem avatkozhat be az igazságszolgáltatásba, az alkotmány szerint egy jogerős bírósági ítélet visszavonatása nem tartozik a hatáskörébe – írja a Székelyhon portál. A hivatal egyik tanácsosa által aláírt levélben továbbá az áll, bármilyen intézkedés sértené a jogállamiságot, alkotmányellenes lenne, szembemenne az államhatalmak szétválasztásának és az igazságszolgáltatás függetlenségének elvével. Ennyi. 
 

Korábban egyébként Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának (EMT) elnöke kérte Klaus Iohannistól, hogy adjon kegyelmet Beke Istvánnak és Szőcs Zoltánnak.

Az ügyről egyébként legutóbb itt írtunk. 

Hirdetés