Dan Tanasă ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta: ismét odaszúrt a magyar közösségnek

Természetesen egy újabb zászlóperrel.
Hirdetés

Indul az év: Dan Tanasă szervezete, a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) beperelte Antal Árpádot, Sepsiszentgyörgy polgármesterét, aki a fáradhatatlan perember szerint mindent megtesz annak érdekében, hogy a román zászló ne kerülhessen vissza a városháza tornyára – írja honlapján a helyi Sláger Rádió.

A magyarellenes akcióiról ismert Tanasă azt szeretné elérni, hogy a bíróság arra kötelezze az elöljárót hogy „tartsa tiszteletben a román nemzeti szimbólumokat és a magyar megszállás alól a várost felszabadító román hősök emlékét”. Tanasă annak is örülne, ha a védelmi minisztérium, a Kovászna megyei prefektúra, a Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma és a veteránszervezet is támogatná az ADEC kezdeményezte pert.

Sepsiszentgyörgyön egyébként évek óta feszültség forrása a polgármesteri hivatal tornyára kitűzött román zászló. A dolog azért olyan nagyon fontos a sepsiszentgyörgyi románok számára, mert a trikolórt először 1944. szeptember 8-án került az épület tetejére, amikor a román hadsereg bevonult a városba. 

Hirdetés