Év végi aljasság: fel akarták gyújtani a magyar lobogót Nagyvárad belvárosában (VIDEÓval)

Ismét az RMDSZ székházánál történt az incidens.
Hirdetés

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka megpróbálták felgyújtani az RMDSZ Bihar megyei székházára kitűzött magyar lobogót Nagyvárad belvárosában, a Fekete Sas-palotában. Az incidensről egy arra járó férfi felvételt is készített, és időben meg tudta akadályozni a rongálást – közölte a szövetség megyei szervezetének a sajtóirodája. A felvételen jól látszik, amint egy fiatal hölgy széken állva próbálja meg felgyújtani a nemzeti szimbólumot.

A szövetség emlékeztet, az elmúlt négy hónapban – a legutóbbival együtt – már négy alkalommal rongálták meg a magyar lobogót az iroda bejáratánál, s bár a környék tele van térfigyelő kamerákkal, az RMDSZ tudomása szerint a rendőrség egyetlen alkalommal sem kérte ki a felvételeket, így nem kerítette kézre az elkövetőket sem.

„Érthetetlen az ügy, hisz az irodánkon ott van az RMDSZ, az Európai Unió, Románia és nyilván Magyarország zászlaja is, tehát egyértelműen nem provokatív az elhelyezés a részünkről, hanem mivoltunk világos felmutatása – írja a Varadinum.ma által idézett közleményében az RMDSZ Bihar megyei szervezete. – Nem hátrálunk meg, ez az üzenetünk mindenkinek: a zászló marad! Elítélünk minden ilyen és ehhez hasonló cselekedeteket, elhatárolódunk minden olyan megosztó és kirekesztő magatartástól, amely a békés együttélés és nemzeti szimbólumaink szabad használata ellen irányul.” 

Hirdetés