Ugyanazon buszbérlettel utazhatnánk a Nyugati Szövetség városaiban

Ha mind a négy önkormányzati testület jóváhagyja, sokkal egyszerűbb lesz a tömegközlekedés, de a parkolás is a szövetség városlakói számára.
Hirdetés

Körvonalazódik a Nyugati Szövetség első konkrét intézkedése, mely Kolozsvár, Nagyvárad, Arad és Temesvár lakosait egyaránt kedvezően érintheti. Temesvári kezdeményezésre a helyi önkormányzati testületek elé terjeszthetik azt a határozat-tervezetet, mely kölcsönösen elismertetné a négy városban a tömegközlekedésre és a parkolásra kiváltott bérleteket.

Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy ugyanazzal az általános bérlettel lehetne Nagyváradon utazni a buszon vagy villamoson, mint például Kolozsváron, és fordítva. Ugyanakkor a parkolás sem kerülne pénzbe a három másik városban, amennyiben érvényes parkolóbérlettel rendelkezünk a negyedikben – kivéve, ha a belvárosban szeretnénk parkolni. Ehhez egy mobilalkalmazással működő egységes fizetőrendszert is bevezetnének.

Temesvár csütörtökön dönt a tervezet elfogadásáról, de Nicolae Robu polgármester előrevetítette, csak akkor léphet érvénybe, ha mindegyik város önkormányzati testülete is megszavazza.

Hirdetés