Centenáriumi komikhorror: fej nélküli szobornál koszorúztak!

Az ismeretlen katona fejét, sajnos, ellopták. És nem volt mivel pótolni. De azért az ünneplést megtartották. Fejetlenül is.
Hirdetés

Centenáriumi év van szerta a mioritikus hazában. A Dolj megyei Terpezița községben is. A derék polgárok szépen meg akarták ünnepelni a jeles december elsejét. Mint minden évben, csak most centenáriumosabban. Úgy szokták csinálni, hogy kisétálnak a falu közepén levő ismeretlen katona emlékművéhez, szépen koszorúkat helyeznek el, beszédeket mondanak aztán mennek dolgukra.

Igen ám, de két hónappal a nagy egyesülő dátum előtt valakik úgy gondolták, kell nekik a katona feje. Meg a karjai. A sötét lelkű szoborgyalázók odaosontak, letörték a nevezett testrészeket és elszeleltek vele. Ja, a megfigyelő kamerákat is szétcsapták.

A község elég kínos helyzetbe került. Mert hát, az az igazság, hogy bűncselekmény ide, szoborgyalázás oda, az emlékmű elég viccesen néz ki. A polgármester úr felvette a kapcsolatot az illetékes kormánymegbízotti hivatallal, ahonnan azt üzenték vissza, hogy bocs, túl rövid az idő december 1-ig, találjanak ki valamit helyben, tegyenek a szerencsétlen szobor feje helyére egy sisakot, sapkát, vagy valami.

Nos, erre a helyi erők nem voltak hajlandók (vagy nem találtak korhű fejfedőt), ezért végül a fej nélküli katona emlékműve előtt tisztelegtek.

A rendőrség azóta is keresi a tetteseket. Egyelőre nulla eredménnyel. A szobor azóta is fejetlenül áll. Akár a mioritikus jelen állapotainak szimbóluma is lehetne.

Hirdetés