Partirombolók: a parlament elhozná a házibulik alkonyát

Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Hirdetés
Úgy tarja a jó öreg népi bölcsesség – legalábbis Kolozsváron –, hogy nincs az a jó házibuli, amit a járőröző rendőrök el tudnak cseszni. Ezt próbálja most zárójelbe tenni az a frissen elfogadott jogszabály-módosítás, amely minden eddiginél szigorúbb bírságokat ír elő a csendháborításért.
 
A képviselőház által döntéshozó kamaraként elfogadott törvény azt mondja, amennyiben a hivatalos csendórákban – 22 és 08 óra, illetve 13 és 14 óra között – feljelentenek a falakon, ablakokon kivágódó partik zaja miatt, akár 3000 lejig terjedő bírságot is a nyakunkba sózhatnak (ami egy komoly szilveszteri parti költségvetése is lehetne). 
 
 
   A tömbházakban kifüggesztett órarendek ellenére csak a törvényben rögzített csendórák számítanak. 
 
Mi több, amennyiben 24 órán belül a szomszédok másodszor is ránk küldik a rend őreit, a parti járulékos költsége már 3000 és 6000 lej között mozoghat. Nem beszélve arról, hogy a rendőrség akár 150 órás közösségi munkára is kötelezheti a házigazdát.
 
A felturbózott jogszabály egyetlen „kedves” cikkelye szerint a pénzbírságoknak csak a felét kell kifizetni, ha 15 napon belül lerendezzük.
 
Az új partitörvényt az államfőnek még alá kell írnia, ezt követően jelenik majd meg a Hivatalos Közlönyben.

 

Hirdetés