Nem vicc: akar borzasztó olcsón ötszintes tömbházat vásárolni? Most megteheti!

A kolozsvári tulaj gépkocsira is elcserélné a 122 lakrészes építményt.
Hirdetés

Finoman szólva sem hétköznapi hirdetéssel rukkolt elő a minap egy kolozsvári ingatlantulajdonos az ingyenes apróhirdetéseket tartalmazó OLX portálon: áruba bocsátott egy teljes, ötemeletes tömbházat a Hargita megyei Balánbányán, mindössze 98 000 euróért.

Igaz, hogy a fotók alapján a közel 4300 négyzetméteres belakható területtel rendelkező tömbház meglehetősen lepattant állapotban van, de az ár még így is jutányos (ugyanezen a portálon például 30 000 euróért is találunk eladó háromszobás tömbházlakást a valaha szebb időket megélt székelyföldi városban). A balánbányai tömbház áráért jó esetben egy háromszobás lakrészt vásárolhatnánk Kolozsváron.

A tömbház tulajdonosa hamar túladna a portékán, alkudozásba is belemenne, sőt, el is cserélné az ingatlant gépkocsira.

Az 1968-ban megnyitott rézbánya miatt városi rangra emelt, festői környezetben elterülő Balánbánya bizony nem a fénykorát éli mostanában. A bányát tizenkét évvel ezelőtt bezárták, ezért nagyon sokan elköltöztek a településről megélhetési lehetőség hiányában. Míg 1977-ben több mint 12 000 lakója volt a bányászvárosnak, ma ez a szám alig haladja meg a hatezret.  

Hirdetés