A csendőrökön és a kordonon is vadul átgázoltak a bukaresti megakatedrálist minden áron látni akaró jámbor hívek (VIDEÓval)

Nehogy már ezen múljon az üdvözülés.
Hirdetés

Ha egy hívő be akar lépni egy szent hajlékba, akkor még a pokol erői sem állíthatják meg, nemhogy a gyarló földi hatalmak. Ez igazolódott be csütörtökön Bukarestben, ahol a vasárnap felszentelt Nemzet Megváltása-székesegyházba való bebocsátásra váró tömeg megunta a fagyoskodást és a sorban állást, és a saját kezébe vette az események irányítását.

Ez abban merült ki, hogy huszáros rohammal nemes egyszerűséggel áttörte a csendőrsorfalat és a kordonokat, és futólépésben rohant be a megakatedrálisba, nehogy a rivális hívek elnézzék előle a megszentelt látnivalókat.

 

 

 

Hirdetés

A csendőrség közölte, mintegy 4-500 ortodox hívő rohanta meg a rendfenntartó egységeket, amelyek képtelenek voltak feltartóztatni az áhítatos tömeg rohamát.

Az igyekezet annyiban érthető, hogy a csütörtök az utolsó nap, amikor még beengedik a kíváncsiskodókat a székesegyházba. Azt ugyanis úgy szentelték fel vasárnap, hogy még jócskán van rajta építeni való, a befejezésére még évekig kell várni.

Hirdetés