Ámulat és bámulat: kerámiacsodákat láttunk, mutatjuk!

Idén is érdemes ellátogatni a lenyűgöző Caolin Fesztiválra.
Hirdetés

Bizony vannak olyan kiállítások, melyekre a türelmetlen újságíró órákkal a hivatalos megnyitó előtt is képes bepofátlankodni, csak azért, hogy kielégítse kíváncsiságát és néhány fotó csatolásával beajánlja olvasóinak a (szerinte kihagyhatatlan) rendezvényt. Az ilyen események közé tartozik a november 23–25. között zajló Caolin–kortárs kerámiafesztivál, melyet ötödik alkalommal hoztak tető alá Kolozsváron a lelkes szakmabeliek. 

A három helyszínen zajló rendezvény fő helyszíne idén a Szabók bástyája, ahol tíz művész alkotásait lehet szemügyre venni, a legtöbb kiállított tárgyat meg is lehet vásárolni. A hivatalos megnyitó előtt, a déli órákban enyhén szólva sem volt tolongás.  

Az idei rendezvény tematikáját egyértelműen a közelgő ünnepek határozzák meg. De nem hiányozhatnak a klasszikus kerámiababák sem. 

Örvendetes, hogy a kiállításon nem csak díszekkel és „minek nevezzelekekkel”, hanem igényesen kivitelezett használati tárgyakkal is találkoztunk. Domahidi Krisztina színes kávés (teás?) csészéit például imádtuk. 

Doina Stici kérámiaművész mesebeli asztala. Itt aztán el lehet időzni. 

Hirdetés

Csodakészlet – a személyes kedvenc. 

A Deák Zsuzsa által megálmodott kerámiavázákat órákig lehetne bámulni. 

Szívek, amiket soha nem törnénk össze. 

A hétvégén egyébként – a rendezvény hagyománya szerint – műhelytevékenységet is szerveznek mindazoknak, akik érdeklődnek a képzőművészet eme csodálatos, de néha méltatlanul háttérbe szoruló ágával. Az idei Caolin keretében Gavril Zmicală egyéni tárlatát is meg lehet tekinteni a Francia Intézetben, a Szabók bástyája pénteken és szombaton 20 óráig, vasárnap pedig 17 óráig várja az érdeklődőket. 

 

Hirdetés