A gyulafehérvári polgármester nem hajlandó kiűzni az „osztrákokat” a várból

Sőt, éhségsztrájkba hajszolja a román hazafiakat! Sőt, megadóztatná az ortodox egyházat. Meg a román hadsereget. Na, nesze neked!
Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, egy centenáriumi extázisban tomboló patrióta szervezet azt követeli a gyulafehérvári (és nem csak) hatóságoktól, űzzék ki az elnyomó osztrák hadsereg egyenruhájában parádézó helyi rendőröket a várból. Hogy egész pontosak legyünk, csak az egyenruhát akarják „leűzetni” a szegény közegekről.

Nos, úgy tűnik, Mircea Hava, Gyulafehérvár polgármestere magasról tojik a habzó szájú nemzetvédők követelésére. Bár, december 1-ig azért még van egy kis idő, és tudjuk, mennyire forgandó a mioritikus világ. Egyelőre azonban Hava úr álláspontja világos: a labancok maradnak. Pont. És ezzel máris jó eséllyel számíthat a tiszteletbeli hazaáruló címre.

Igen ám, de a polgármester néhány egyéb főbűnben is elöl jár. December elsején, ugye, nagy ünnepség lesz Gyulafehérváron. Többek közt sor kerül az úgynevezett Egyesülési Felvonulásra is, melynek során románok tízezrei fognak masírozni Gyulafehérvár utcáin. Nem labanc egyenruhában, persze. A polgármester viszont nem méltóztatott beiktatni a felvonulást a román nemzeti ünnep hivatalos programjába. Csak akkor volt hajlandó erre, miután az egyik szervező kedden éhségsztrájkba kezdett. Az ebadta árulója!

Hava úr további vétkei közé tartozik, hogy hónapok óta ismételgeti: meg kell adóztatni az ortodox egyházat és a román hadsereget. A centenárium évében! Nos, joggal merülhet fel a kérdés: nem valami magyar fajzat ez a Hava?

Hirdetés