Lebeszélné a rendőrség a sofőröket arról, hogy fényszóró-villantással jelezzék a radart

Az internet népe nem hagyta szó nélkül a meglehetősen bizarr Facebook-bejegyzést.
Hirdetés

Úgy tűnik az Országos Rendőr-főkapitányságnak most lett elege abból, hogy a sofőrök rendszerint jelezni szokták egymásnak – jellemzően fényszóró villantással –, hogy figyeljenek a sebességükre, mert radar közeledik. Egy friss Facebook-bejegyzésben ugyanis arra hívják fel a „kedves járművezetők” figyelmét, hogy ezzel a hétköznapi gesztussal a rendőrség munkáját akadályozzák, ezt pedig két – hajánál fogva előrángatott – példával is próbálják megindokolni.

A rendőrség szerint könnyen megeshet, hogy a villogással egy olyan szembejövőnek is jelt adunk, aki épp országos körözés alatt áll, és így megúszhatja a közúti ellenőrzést követő letartóztatást. Egy másik példa szerint az is könnyen előfordulhat, hogy a villantással megtévesztünk egy olyan gépkocsivezetőt, aki mondjuk frissen szerzett jogosítványt: megeshet, hogy zavarodottságában lefékez, elveszíti uralmát a jármű fölött és egy fának ütközik.

Amint az várható volt, a bejegyzés komoly kommentfolyamot generált a Facebook-on. Olyan vélemény is akadt, miszerint a nyílt levél azért született meg, mert az utóbbi időben csökkennek a közúti bírságokból befolyó bevételek. Egy másik kommentelő megjegyzi: bizonyára a sofőrök fényszóró-villantásai miatt nem sikerült elkapni korábban az olyan híres szökevényeket, mint Sebastian Ghiță üzletember, a szíriai Omar Hayssam, vagy Radu Mazăre volt konstancai polgármester.  

Hirdetés