És végre Kolozsvár is beléphet a huszadik századba!

A PR-dumák szintjén persze már a huszonkettedikben van, de egy (fél) körgyűrű azért nem sci-fi.
Hirdetés

Hát elkezdődött!

Emil Boc polgármester diadalmasan jelentette be a Facebook-oldalán, hogy végre Kolozsváron is beindul egy olyan nagyberuházás, amin a legtöbb erdélyi nagyváros (pl. Szeben, Nagyvárad) elég régóta túl van: elkezdődik a körgyűrű építése. Vagyis hát az építést megelőző előkészítési szakasz első részének a kezdete: szerdán ugyanis a városháza aláírta egy konzorciummal a szerződést a Kolozsvár úgynevezett metropolisz-körgyűrűje megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére.

És még mielőtt lelkesen tapsikolni kezdenénk, vessünk egy pillantást a térképre és nézzük is meg, miről is van szó. Hát arról, hogy tulajdonképpen nem is körgyűrű megvalósíthatóságát vizsgálja majd az egyébként magyarországi és romániai cégekből álló társulás (Transinvest Budapest kft., Specialterv Építőmérnöki kft., Explan kft., Cadsil kft.), amely megnyerte a városháza által kiírt tendert.

Hirdetés

Egy 38 kilométeres szakaszról van szó, amely kelet-nyugat irányban, dél felé kanyarodva kikerüli a várost. Körgyűrűnek akkor lehetne nevezni, ha észak felé is körülvenné Kolozsvárt és azon a környéken is tehermentesítené a várost a szörnyű közúti forgalomtól.

A hír persze mindenképpen jó, kérdés, hogy a megvalósíthatósági tanulmány elkészítési szerződésének aláírásától mennyi időnek kell majd eltelnie, amíg az első tranzit-kamion végre nyugodtan poroszkálhat Nagyvárad irányából Nagybánya vagy Beszterce felé és fordítva, ahelyett hogy a kolozsvári utcákon színesítené a pokoli dugókat.

Hirdetés