Erdélyi dalszüret: az idei zenei termés hat legjobbja versenyzik

Kedvenc zenekaraink is bekerültek a Legszebb Erdélyi Magyar Dal döntőjébe.
Hirdetés

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) Ifjúsági Szervezetének egyik szimpatikus kezdeményezése a Legszebb Erdélyi Magyar Dal pályázat, mely negyedik éve szolgál remek bemutatkozási lehetőséggel az erdélyi magyar zenekarok számára. Valljuk be, jól jön ez a zenekaroknak, hiszen számaik alig jutnak el a közönséghez, pedig vannak figyelemre méltó próbálkozások.

Az idei dalversenyre immár 33 dallal neveztek be, ami jól mutatja, hogy daltermés az bőven van, csak ritkán kap belőle kóstolót a közönség. A zsűri – André Ferenc költő, slammer, Balázs Imre József irodalmár és Gábora-Máté Éva énekes – két kategóriában választotta ki az idei év döntős dalait.

A 25 év alatti kategóriában:

  • a 4S Street zenekar Egyszer fenn című száma mérkőzik majd a Szintaxis Lebegő (nem találtunk linket hozzá) és a Teddy Queen Zűrzavar című számaival;
  • 25 év fölötti kategória három döntős dala a Stone Hill Akarom, a No Sugar Egyetelem és a Monyo Project Jár még egy álom című dalai lesznek.

Az EMKE emlékeztet arra, hogy bár a címért a dalok versenyeznek, a végső eredményben a zenekarok általános előadásmódja is sokat számít majd, hiszen a döntőn minden zenekar tart egy húszperces minikoncertet, ami alapján a végső sorrend is eldől.

Hirdetés

A végső összecsapás 2018. november 10-én, szombaton lesz majd a Bulgakov&Macskaház pincéjében. Az egész napos zenei programot este a két legjobb dalt szerző zenekar koncertje és buli zárja majd.

Tavaly ilyen volt a gála: 

Hirdetés