Tippelhet, hány évig készült az aradi körgyűrű felüljárója

És ez csak az egyik. Bele sem merünk gondolni, mikorra lesz meg a teljes beruházás.
Hirdetés

Hét teljes évig dolgoztak egyetlen felüljárón Aradon – máshol autópályákat építenek ennyi idő alatt. És ez csak az egyik a kettő közül, gyakorlatilag a munkálat egy része még hátravan. Azt, hogy azért ez kicsit hosszas kivitelezési idő, Cristian Ispravnic, az utakért és hidakért felelős országos hatóság temesvári regionális igazgatója is érezte. „Végre sikerült befejezni ezt a felüljárót, nagyon nehezen épült” – fogalmazott hétfőn.

Meglátása szerint ennek elkészülte elsősorban a sofőrök számára ünnepnap, évekig megszenvedték a hiányát. Ez két forgalmas vasútvonal fölött ível, míg dolgoztak rajta, az intenzív vonatközlekedés miatt a gépkocsivezetőknek naponta közel száz alakalommal kellett várniuk arra, hogy felemelkedjen a sorompó.

Ezzel azonban még korán sincs megoldva a problémájuk, ugyanis az aradi körgyűrűn egy újabb felüljáró is épül, csak ennek elkészülte után gyorsulhat fel a forgalom. Ezt jövő év végére ígérik a hatóságok, de a mostani beruházás kifutási idejét nézve még bármi megtörténhet.

Az „időtálló”, 1365 méter hosszú felüljáró egyébként 30,7 millió lejbe került. A munkálatok 2011-ben kezdődtek el, de egy év múlva a kormány befagyasztotta a munkát, holott a most elkészült létesítmény 75, a másik 65 százalékban volt kész. Végül az útügyi hatóság úgy döntött, saját szakállra fejezi be ezeket.

Hirdetés