Úgy kell a hagyományos család, mint egy falat kenyér – gondolták, és a kenyér mellé csomagolták a szórólapokat

Egy Bihar megyei pékségben túlbuzogtak egy jókorát a népszavazás kapcsán.
Hirdetés
A Bihar megyei Alsólugas pékségének tulajdonosa nem akart semmit se a véletlenre bízni a család fogalmának meghatározásáról szóló – valójában az azonos neműek közötti házasság alkotmányos tiltását célzó – alkotmánymódosító népszavazás kapcsán: hogy biztosan célba érjenek, a kenyér mellé a műanyag zacskókba csomagoltatta a referendumon való részvételre buzdító kampányszórólapokat is.
 
A szóróanyagok üzenete meglehetősen drámai.
 
„Óvd meg Románia gyermekeit! Óvd meg az egy férfi és egy nő közötti házasságot! Óvd meg a holnap Romániáját! Gyere el a népszavazásra! Szavazz IGEN-nel az egy férfi és egy nő közötti házasság meghatározására! 2018. október 6-7-én legyünk hatmillióan az urnáknál! Csak így védhetjük meg a gyerekeinket!” – olvasható a román nemzeti színeket idéző papírlapokon.
 
Nem mindenki értékelte azonban, hogy a mindennapi betevő mellé nyomdaipari terméket is kapott, ezért többen is panaszt tettek a Bihar megyei választási irodánál. Az iroda elnöke, Florina Crişan elmondta, kedden három írásos panaszt is benyújtottak, amiből kettőt nem tudtak figyelembe venni, mert nem tartalmaztak elég információt, például az sem szerepelt bennük, hogy a lugasi kenyérről van szó.
 
A harmadik azonban már rendben volt, így várhatóan szerdán döntenek arról, hogyan járjanak el az ügyben.
 
A botrány nyomán a megyei fogyasztóvédelem hivatalból indított vizsgálatot, ellenőröket küldött a pékségbe, és a tulajdonost is beidézte. Ez az intézmény is szerdára ígért döntést az ügyben. 

Hirdetés