Alaposan megbírságolták a kenyér mellé szórólapot csomagoló pékséget

Nem a referendumon való részvételre buzdító kampányszöveg zavarta a fogyasztóvédelmet.
Hirdetés

Élelmiszer-biztonsági okokra hivatkozva 10 ezer lejes bírságot róttak ki a Bihar megyei fogyasztóvédelmi hatóság arra az alsólugasi pékségre, melynek tulajdonosa úgy döntött, a hétvégi népszavazáson való részvételre buzdító szórólapokat csomagoltat a kenyér mellé.

A termékek már meg is jelentek a hét elején a Bihar megyei boltokban, ezeket azonban a fogyasztóvédelem döntése nyomán vissza kell vonni. Giani Bura, a hatóság megyei vezetője a Mediafax hírügynökségnek elmondta, nem érdekelte őket különösebben a papírlap tartalma, a bírságot amiatt szabták ki, hogy nem szabadott volna szórólapot csomagolni a kenyér mellé a műanyag zacskókba.

Amint arról beszámoltunk, a nemzeti színeket idéző csatolmányon meglehetősen drámai hangvételű szövegben próbálják szavazásra buzdítani a vásárlókat. „Óvd meg Románia gyermekeit! Óvd meg az egy férfi és egy nő közötti házasságot! Óvd meg a holnap Romániáját! Gyere el a népszavazásra! Szavazz IGEN-nel az egy férfi és egy nő közötti házasság meghatározására! 2018. október 6-7-én legyünk hatmillióan az urnáknál! Csak így védhetjük meg a gyerekeinket!” – olvasható a papírlapokon.  

Hirdetés