Voks populi
gycsaba
2018. szeptember 18. kedd, 22:36
Dăncilă szerint a népszavazás nem a szexuális kisebbségek ellen irányul.

Viorica Dăncilă miniszterelnök a keddi, rendkívüli kormányülésen jelentette be, október 6-án és 7-én kerül sor a család alkotmányos meghatározásának módosításáról szóló referendumra. A kormányfő igyekezett leszögezni, a népszavazás nem a szexuális kisebbségek ellen irányul, ahogyan azt sokan állítják.

„A család alkotmányos meghatározásának módosításáról szóló népszavazás egy állampolgári kezdeményezés, a politikai pártoknak pedig tiszteletben kell tartaniuk az állampolgárok akaratát. A népszavazás bojkottálására buzdító üzenetek helyett tisztességesebb lenne, ha a pártok határozottan felvállalnák álláspontjukat a referendum témájával kapcsolatban” – fogalmazott Dăncilă. A népszavazás érvényességéhez a választásra jogosultak több mint 30 százalékának kell részt vennie.

A választóknak arra a kérdésre kell igennel vagy nemmel válaszolniuk, hogy egyet értenek-e az alkotmánymódosító törvénnyel abban a formában, ahogy azt elfogadta a parlament (Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?).

Mint ismeretes, az alkotmánybíróság hétfőn hagyta jóvá a polgári kezdeményezés nyomán elfogadott alkotmánymódosítást, amelynek célja, hogy a család meghatározásának módosítása révén ellehetetlenítse az azonos neműek közötti házasságot.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28188
Ha Románia első kisebbségi államelnöke ilyen csigasebességgel dönti el, mi legyen, mi ne legyen, a végítélet is lejár, mire végre határozottan kimond valamit.
Pert veszített a MOGYE, elő kell kaparnia a mindeddig rejtegetett dokumentumokat.
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.
Mert az erre használható pénzt a kormány a helyi klientúra zsebébe tömi, ugyanis négyévenként ők működtetik a szavazógépet.
Nem elég, hogy Magyarország folyton ki akarja szakítani Erdélyt a mioritikus haza testéből, a Fekete-tenger felől egyre közeleg a nagy orosz mackó.
Még megérjük, hogy a mioritikus haza lesz a Hadúr Jani a kerületben.
Nem időutazáson vett részt Kolozsvár polgármestere, „csak” az Európai Bizottság start-up konferenciáján, melyet Kolozsváron szerveztek.
Ok, csak vicceltünk, egyből kitalálja.
Az állam sajnálta a pénzt az oktatására, Strasbourg most erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezi.
Már megint hülyének néznek bennünket, pedig az ilyesmit nagyon könnyen kiszúrja az, aki egy keveset is konyít a képszerkesztéshez.
Öt győztes meccs után leváltották Alin Minteuan edzőt, mert a tavalyi bajnoki címet behúzó Dan Petrescu visszatért Kínából.
Nagyon szeretné, ha Románia bekebelezné Moldovát.
A Nussbaum családból egyedül László élte túl Auschwitzot. Az ő megrázó történetét vitte filmre Csibi László dokumentumfilm-rendező.