Góltalan meccs után repült a Gyergyó orosz hokiedzője

Közös megegyezéssel történt a szakítás.
Hirdetés

Kevesebb egy hónappal a hokiszezon kezdete után edzőt váltott a Gyergyói Hoki Klub jégkorongcsapata, amely hétfőn bejelentette, hogy a várt eredmények elmaradása miatt közös megegyezéssel szerződést bontott Alexander Trofimov vezetőedzővel.

Az orosz tréner a nyáron érkezett a magyar–román–osztrák nemzetközi bajnokságba, az Erste Ligába is benevező gyergyószentmiklósi csapathoz, amely azonban a nyári látványos erősítések ellenére csak egyet tudott megnyerni eddigi hat mérkőzése közül. Vasárnap a Vienna Capitals ellen, hazai pályán gólt sem szerzett a világ második legerősebb bajnokságából, az orosz KHL-ből hét légióst igazoló HK, így a bécsiek 1-0-ra győztek.

A román bajnokságban ugyan egy fokkal jobban ment a gyergyóiaknak, Brassói Coronát (3-1) és a Steauát (7-3) is sikerült legyőzniük, a Csíkszeredai Sportklubtól viszont kétszer is simán kikaptak hazai pályán (3-6 és 3-8).

A hétfő esti brassói mérkőzésen, amelynek eredménye az Erste Ligában és a román bajnokságban is számít, ideiglenesen a klub cseh sportigazgatója, Vaclav Novak irányítja a csapatot. A későbbiekben az eddigi másodedző, az ukrán Vitalij Donika veszi át a vezetőedzői tisztséget.

Az Erste Ligában jelenleg a még veretlen Csíkszereda áll az élen, 23 ponttal, a Ferencváros (19) és a Debrecen (16) előtt. Brassó (12) a hatodik, Gyergyó (5) pedig a kilencedik helyet foglalja el a 11 csapatos bajnokságban.

Hirdetés