A PSD szerint a zemberek nem értik, miről szól a népszavazás

Úgyhogy majd jól elmagyarázza.
Hirdetés

Liviu Dragnea ma elmagyarázta az újságíróknak, hogy kell érteni a kormányfő tegnap Brüsszelben tett nyilatkozatát arról, hogy a Szociáldemokrata Párt nem kampányol a népszavazás előtt. Mert bizonyára az újságírók sem értették meg.

A PSD tehát a kampányban „tájékoztató akciókat” szervez, hogy segítsen az embereknek megérteni, miről szól ez az alkotmánymódosítás, mert vannak emberek, akik nem értették meg – nyilatkozta ma a pártelnök. 

A szavazólapon feltüntetett kérdés eléggé homályos, ismerte be Dragnea, aki segíteni szeretne az embereknek, hogy felfogják az egész kezdeményezés értelmét.

A választóknak arra a kérdésre kell igennel vagy nemmel válaszolniuk, hogy egyet értenek-e az alkotmánymódosító törvénnyel abban a formában, ahogy azt elfogadta a parlament (Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?). A kérdés pedig arra vonatkozik, egyetértenek-e azzal, hogy az alkotmány 48-as cikkelyében szereplő házastársak kifejezést férfia és nőre cseréljék, ezzel is kizárva annak lehetőségét, hogy a romániai jogrend a jövőben elismerje a melegházasságot.

Hirdetés