szabot
2018. szeptember 26. szerda, 17:56
Annak a PSD-nek és ALDE-nek a polgármesterei, amely pártok most azt állítják, nem is kampányolnak a család meghatározásának módosításáért.

Templomban, a Prahova megyei Bănești ortodox templomában gyűltek össze hétfőn a PSD, PNL, ALDE, PMP megyei vezetői, polgármesterei, Prahova megyei ortodox papok a Koalíció a Családért hívására – no nem misére vagy lelkigyakorlatra, hanem megbeszélni a két hét múlva esedékes népszavazást. A szokatlan helyszínű politikai gyűlésről a CâmpinaTV, majd a DigiFM számolt be.

A politikai és egyházi vezetők mind a támogatásukat fejezték ki nemcsak a családdefiníciót módosító népszavazás lebonyolítását illetően, hanem egyértelműen állást foglaltak az IGEN szavazat mellett. A helyi ortodox esperesség áldását adta a templomi gyűlésre, sőt azon maga az esperes is résztvett.

A legismertebb politikus az ALDE megyei szervezetét képviselő Grațiela Gavrilescu volt, aki a kormányban a környezetvédelmi miniszteri tisztséget tölti be.

Mindezt úgy, hogy ma Viorcia Dăncilă kormányfő a PSD, Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnök pedig az ALDE részéről tagadta Brüsszelben, hogy pártjuk részt venne a népszavazási kampányban.

Az október 6-7-re kiírt népszavazáson a Koalíció a Családért a család és ezzel együtt a házasság definícióját módosíttatná az alkotmányban úgy, hogy házastársak helyett férfi és nő szerepeljen az alkotmány 48-as cikkelyében. A polgári törvénykönyv eleve férfi és nő házasságkötéseként definiálja a házasságot, sőt kifejezetten tiltja is az azonosneműek házasságát. Mi több, alkotmánybírósági indoklás szerint az alkotmány jelenlegi szövegét sem lehetne úgy értelmezni, hogy törvényesíteni lehessen Romániában az azonosneműek házasságát.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28280
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.
Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
Magyar Házzá alakítja az Iskola Alapítvány a szecessziós palotát, benne a tíz éve közösségi térként működő Moszkva kávézóval.
A hülyeség megpecsételi a közelmúlt egész román történelmét. Traian Ungureanu írása.
Az alkotmánybíróság mai döntése letörte a SRI szarvát.
Úgy tűnik, a Ioan-Aurel Pop mögé felsorakozó erők elindították a frontális és általános támadást Lucian Boia történész ellen.
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.