szabot
2018. szeptember 26. szerda, 17:56
Annak a PSD-nek és ALDE-nek a polgármesterei, amely pártok most azt állítják, nem is kampányolnak a család meghatározásának módosításáért.

Templomban, a Prahova megyei Bănești ortodox templomában gyűltek össze hétfőn a PSD, PNL, ALDE, PMP megyei vezetői, polgármesterei, Prahova megyei ortodox papok a Koalíció a Családért hívására – no nem misére vagy lelkigyakorlatra, hanem megbeszélni a két hét múlva esedékes népszavazást. A szokatlan helyszínű politikai gyűlésről a CâmpinaTV, majd a DigiFM számolt be.

A politikai és egyházi vezetők mind a támogatásukat fejezték ki nemcsak a családdefiníciót módosító népszavazás lebonyolítását illetően, hanem egyértelműen állást foglaltak az IGEN szavazat mellett. A helyi ortodox esperesség áldását adta a templomi gyűlésre, sőt azon maga az esperes is résztvett.

A legismertebb politikus az ALDE megyei szervezetét képviselő Grațiela Gavrilescu volt, aki a kormányban a környezetvédelmi miniszteri tisztséget tölti be.

Mindezt úgy, hogy ma Viorcia Dăncilă kormányfő a PSD, Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnök pedig az ALDE részéről tagadta Brüsszelben, hogy pártjuk részt venne a népszavazási kampányban.

Az október 6-7-re kiírt népszavazáson a Koalíció a Családért a család és ezzel együtt a házasság definícióját módosíttatná az alkotmányban úgy, hogy házastársak helyett férfi és nő szerepeljen az alkotmány 48-as cikkelyében. A polgári törvénykönyv eleve férfi és nő házasságkötéseként definiálja a házasságot, sőt kifejezetten tiltja is az azonosneműek házasságát. Mi több, alkotmánybírósági indoklás szerint az alkotmány jelenlegi szövegét sem lehetne úgy értelmezni, hogy törvényesíteni lehessen Romániában az azonosneműek házasságát.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28280
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.
Kerelőszentpálon, illetve Dés mellett lépett ki a medréből a két folyó.
„Szavazzatok az RMDSZ-re” – írja Facebook-bejegyzésében a politikus.
Érkeznek az utolsó közvéleménykutatási adatok.
Az ideológiák uralták az iskolát a Horthy-korszak után a Rákosi- és a Kádár-korszakban is. De lehet-e hatékony az ideologikus tanítás?
Mutatjuk, hogy mennyit is. Csak a napidíj nagyobb, mint a romániai minimálbér.
Biza, a magyar miniszterelnöknek ez is összejött. Igaz, a román fél, elsősorban Liviu Dragnea besegített egy kicsit, a szerző szerint.
A védelmi minisztérium beavatkozását kérik.