Kürtösön nagyon kivágták a rezet: egyszerre 400 tonnányit loptak el

Mesteri munka volt, annyi szent.
Hirdetés
Pofátlanul bátor módon nyúltak le 400 tonnányi rezet az Arad megyei Kürtös egyik áruraktárából: az elkövetők hamis megrendelést adtak le, majd egyszerűen megjelentek az áruért, és elvitték.
 
Az Arad megyei rendőrség és az aradi törvényszéki ügyészség már nyomoz a hétvégén lezajlott akció ügyében. A rendőrök és az ügyészek csalás és informatikai bűncselekmény miatt nyomoznak.
 
Az eset a következőképpen zajlott: a raktárt üzemeltető cég számítógépes rendszerét előzőleg feltörték, hogy megbizonyosodjanak: az áru náluk van. Ezt követően a céghez pénteken befutott egy elektronikus megrendelés egy cég nevében, miszerint a megrendelőnek sürgősen 400 tonna rézre van szüksége, és hamarosan érkeznek is a kamionok az áru elszállítására.
 
Hamarosan be is futott 20 kamion, amelyeket hamis okmányokkal „felfegyverzett” sofőrök vezettek, és gyorsan fel is pakolták az árut, majd elszeleltek.
 
Az érintett cég illetékesei csak órákkal később jöttek rá, hogy átverték, és 20 millió lejjel megkárosították őket.
 
A hatóságok szerint egy bűnszervezet állhat a háttérben, egy Temes megyei portál szerint már sikerült is a lopott áru és az elkövetők egy részének nyomára bukkanniuk Temes megyében.

 

Hirdetés