Le a PSD-vel – hirdette egy hatalmas, zölden izzó felirat a parlament oldalán

Egy ellenzéki aktivista meghekkelt egy épületvetítő-fesztivált.
Hirdetés

Újabb szintet lépett a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) nyilvános gyalázásában kimerülő össznépi akció: a PSD-ellenes rendszámok és hasonló tartalmú, mezőkbe kaszált feliratok után most egy bukaresti épületvetítő-fesztivált trollkodott meg a kormányellenes #Rezist mozgalom egyik aktivistája.

Az iMapp elnevezésű rendezvény keretében szombaton este a bukaresti parlament épületére vetítettek különböző képeket, amikor az aktivista zöld lézerfénnyel a „Le a PSD-vel” feliratot vetítette az épület falára – természetesen műsoron kívül.

A Cristian Dide névre hallgató elkövető közölte, azért követte el tettét, mert elege van a PSD-ből, illetve abból, ahogy a párt a polgárokat kezeli. Szerinte a kormánypárt magasról tesz a nemzeti érdekre, például a sertéspestis-járványt sem volt képes megelőzni. Mint elmondta, az bosszantja, hogy miközben hiányoznak az alapvető szolgáltatások, nincsenek megfelelő kórházak, a kormánypárt a büntetőügyes politikusok megmentésén ügyködik.

Közölte, a fesztivál megtrollkodásával a PSD elleni tüntetésre akarta sarkallni a résztvevőket.

Az esemény szervezője, a bukaresti főpolgármesteri hivatal művelődési központja máris közölte: bűnvádi feljelentést tesz azok ellen, akik rendzavarásra buzdítottak a tíz ország számos csapatának részvételével megrendezett videomapping versenyen.

Hirdetés