Fotó: Facebook | Sorin Bobis
#muiePSD
Timi
2018. július 20. péntek, 10:38
A tiltakozás egy új és rendkívül szórakoztató módja kezd elterjedni.

A tegnap arról számolhattunk be, hogy egy Svédországban regisztrált autó MUIEPSD feliratú rendszámtáblával érkezett a nagylaki határátkelőhöz, ma pedig arról adhatunk hírt, hogy hasonló felirat jelent meg Kolozsvár és Szászrégen között, egy domboldalon, a termésbe „gravírozva”.

A Facebook-fotó nem Photoshop, a feltöltő szerint tényleg ez a felirat látható Pusztakamarás közelében. Repülőből a kolozsvári landolás előtt néhány perccel, jobb kéz felől lehet megcsodálni. Ha valaki arra jár, kérjük, fotózza le még egyszer a kételkedőknek.

A sajtó érdeklődésére az öltetgazda elmondta: a felirat 60 m hosszú és 300 m széles, és egyik barátjának magánterületén található. Hamarosan egy újabb területen is megjelenhet. 

Mindenesetre a tiltakozás ezen formája ötletesebb és kevésbé idegtépő, mint a forgalom leállítása.

(románul nem tudó olvasóinknak: a „muie PSD” kb. azt jelenti: kapd be, PSD).

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27446
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások sem szegik kedvét a Sepsi OSK futballcsapat tulajdonosának, aki ugyanolyan sikerrel próbálja megállni a helyét a román labdarúgás élvonalában, mint a kenyérpiacon.
A szenátus ismét megszavazta az államfő által korábban kifogásolt jogszabályt.
Ha jobban belegondolunk, ezen nagyon nincs mit csodálkozni. Tessék, a magyarázat.
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Aztán be is zárt, de közben jól megnéztük magunknak a nemzetközi ebseregletet, és saját győzteseket is választottunk, ha már kutyaszépség és verseny.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.