Dragnea visszatért, és tisztogatást ígért a kormányban

Bizalmi szavazást nyert a PSD-ben, majd megfenyegette a kormányt, hogy átalakítja, mert néma miniszternek az anyja sem érti a szavát.
Hirdetés

A család alkotmányos meghatározásának módosítását célzó népszavazás után átalakítják a kormányt – közölte Liviu Dragnea a Szociáldemokrata Párt elnöke péntek esti országos végrehajtó bizottsági ülése után. A maratoninak bizonyult ülésen megtárgyalták a párt bukaresti vezetői által aláírt, Dragnea lemondását kérő nyílt levelet, és mindenki elégedetten távozott:

  • Dragnea azért, mert bizalmi szavazást kért, és nagy többséggel megnyerte;
  • a renitens pártvezetők pedig azért, mert állításuk szerint végre őszinte megbeszélés zajlott a pár döntő fórumán.
Viorica Dăncilă kormányfő már elkezdte a miniszterek tevékenységének kiértékelését, és a referendum után újabb végrehajtó bizottsági ülést tartanak, amelyen eldől majd, hogy a kormány szociáldemokrata párti tagjai közül ki marad meg tisztségében, és ki nem, mondta a pártelnök Dragnea, akinek elsősorban a miniszterek kommunikációs készségeivel van baja. 
 
Ezentúl csak olyan minisztereket fognak kinevezni, ígérte, akiknek jók a kommunikációs képességeik. „Ez nem amolyan hóbort, hanem a kormány minden tagjának kötelessége tájékoztatni az állampolgárokat a saját területén kifejtett tevékenységéről. Ha nem tud jól kommunikálni, akkor véleményem szerint nem maradhat a kabinetben. A rejtőzködő, sajtótól félő miniszterek, akik félnek a műsorokban való szerepléstől, nem lehetnek a kormány tagjai” – jelentette ki a pártelnök, hozzátéve, hogy ő maga többé nem akar a miniszterek szóvivője lenni. 
 
Viorica Dăncilă kormányfőről Dragnea azt mondta: „kiegyensúlyozott, lojális és becsületes hölgynek” tartja, aki a kormány és a parlamenti többség megőrzésén dolgozik. „Továbbra is teljes támogatásomat élvezi” – szögezte le.

Hirdetés