Fegyverrel védené meg az országot a melegektől egy PSD-s képviselő

Mindenkinek elgurult a gyógyszere a családról szóló népszavazás kapcsán?
Hirdetés

Érzelmileg manipuláló nyilatkozatok és indulatos Facebook-bejegyzések jellemzik a családról szóló népszavazás előtti kampányt, melyben a népszavazáson való részvételére buzdító politikusok, egyházi emberek és civilek, illetve a bojkottra buzdító emberjogi aktivisták egyaránt szerepet vállalnak – mindenki a saját vérmérséklete szerint.

Az egyik legdurvább megnyilvánulást Nicolae Bacalbaşa, a Szociáldemokrata Párt képviselője engedte meg magának, akit arról kérdeztek, hogy nem-e lenne jobb a népszavazásra szánt 40 millió eurót az egészségügyre fordítani. Az egyébként orvos Bacalbaşa szerint nem sok ez az összeg ahhoz képest, hogy Románia és a román nép megvédése a tét a „rombolás mérnökeinek” agressziójával szemben. Az „ellenanyag” márpedig pénzbe kerül. Hozzátette: lehet, hogy egyszer érdemes lenne fegyverekhez fordulni, ha Romániát másképpen is „bántalmazzák”.

Bacalbaşa nyilatkozata kb. az első percnél kezdődik

Hirdetés

A honatya kifejtette: a 40 millió euró tulajdonképpen a nemzet egészségébe való beruházást jelenti, mert a család jelenti a nemzet egészségét. Hiába építenénk kórházakat, ha közben tönkreteszik az országot, magyarázta.

A Koalíció a Családért mindeközben azért háborog, mert a politika rátelepedett a kezdeményezsre. Kifejtették: nem az egyik vagy másik párt mellett vagy ellen kell szavazni, hanem a családi élet természetességének megőrzéséért. Mindenki, aki mást állít erről a népszavazásról, alattomos érdekeket szolgál. A több millió román állampolgár elleni támadások és megfélemlítések azt bizonyítják, hogy milyen erőszakossá és vulgárissá vált a román társadalom, nyilatkozták a koalíció képviselői, akik védelmükbe vették az ortodox egyházat is, melyet szerintük méltatlanul támadnak.

A család alkotmányos meghatározásának módosításáról szóló népszavazásra október 6-án és 7-én kerül sor a Koalíció a Családért elnevezésű mozgalom kezdeményezésére. A módosítás egy férfi és egy nő közötti házasságra szűkítené a család fogalmát, ezzel is ellehetetlenítve az azonos neműek közötti házasság lehetőségének megteremtését.

Hirdetés