Román embercsempészek buktak le Magyarországon, akcióban a szegedi főkonzulátus

Röszkénél próbáltak iráni, indiai és pakisztáni migránsokat Magyarországra csempészni.
Hirdetés

Kellemetlen kötelessége támadt Románia szegedi főkonzulátusának: Magyarországon őrizetbe vett román embercsempészek ügyében kell eljárniuk. A képviselet közölte: figyelemmel követi az embercsempészet gyanújával Magyarországon őrizetbe vett két román állampolgár ügyét, és azonnali intézkedéseket foganatosított annak érdekében, hogy az érintettek személyazonosságáról tájékozódjon – közölte a külügyminisztérium.

Az MTI arról számolt be szombaton, hogy román embercsempészeket fogtak el a magyar-szerb határon. A hírügynökség tájékoztatása szerint a két férfi tizenegy migránst próbált Magyarországon keresztül Nyugat-Európába szállítani. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szabó Szilvia az MTI-vel közölte, a két férfi egy román gépkocsival jelentkezett belépésre Röszkénél. A magyar rendőrök a jármű ellenőrzése során, az annak rakterében levő bútorok között tizenegy – magát iráni, pakisztáni és indiai állampolgárnak valló – határsértőt találtak megbújva. A két férfit embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat, az illegális migránsokat pedig visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A román külügyminisztérium vasárnapi tájékoztatása szerint a magyar hatóságok megerősítették, hogy őrizetbe vettek két román állampolgárt embercsempészés gyanújával, és hogy vizsgálat van folyamatban ellenük. Románia szegedi konzulátusához még nem érkezett segítségnyújtásra vonatkozó igénylés az üggyel kapcsolatban – közölték. 

Hirdetés