Megunta a gyaloglást? Fessen magának gyalogátkelőt, ahogy Botoșani-ban tették

A rend őrei csak pislognak, hogy ki vehette el a kenyerüket.
Hirdetés

Megelégelhette, hogy sokat kell kutyagolnia a legközelebbi gyalogátkelőig egy Botoșani megyei lakos, így az éj leple alatt festett egy saját bejáratú zebrát a településen áthaladó megyei útra. Ez annyira élethűre sikeredett, hogy a sofőrök zöme meg is áll az átkelőnél és a gyalogosok is használják.

Azzal ugyanis Vorona község lakosai is egyetértenek, hogy nincs elegendő gyalogátkelő a települést átszelő országúton, és hogy az improvizált zebra a lehető legjobb helyen van. Ennek ellenére a meszelővel készült „műalkotás” illegálisnak minősül és a rendőrség hivatalból eljárást indított az önjelölt forgalmista kilétének a kiderítésére.

Az aggodalmaskodók attól tartanak, hogy a szabálytalan gyalogátkelő tragédiák forrása lehet. Mert mi van, ha egy olyan sofőr, aki tudja, hogy a zebra nem igazi, nem lassít, miközben egy annak törvénytelen voltáról nem tudó gyalogos éppen átkelne rajta? – teszik fel a kérdést.

A rendőrség is tarthat az esetleges következményektől, ugyanis, ha kiderül a kiléte, bűnvádi eljárást indít a gyalogátkelő készítője ellen, akit azzal vádol, hogy a mázolmánnyal akadályozza, illetve megnehezíti a közlekedést.

Hirdetés