Mircea Duşa lelép a védelmi minisztériumból: a Maros megyei prefektusi tisztség lehet a cél

Nem biztos, hogy ez olyan jó lesz Maros megyének.
Hirdetés
A védelmi minisztériumban betöltött államtitkári tisztségéből való felmentését kérte Mircea Duşa, ami összefüggésben lehet azzal, hogy egyes hírek szerint őt nevezheti ki Maros megye prefektusává.
 
Viorica Dăncilă miniszterelnök már teljesítette is a szociáldemokrata párti politikus kérését, az erről szóló határozat szerdán jelent meg a Hivatalos Közlönyben.
 
Mircea Duşát 2017. január 27-én Sorin Grindeanu miniszterelnök nevezte ki államtitkárnak a védelmi tárca védelmi, tervezési és nemzetközi kapcsolatokért felelős főosztályának élére.
 
A Maros megyei prefektusi tisztség azt követően szabadult fel, hogy árilisban menesztették a tisztséget addig betöltő Lucian Gogát.
 
Vasile Gliga, a Szociáldemokrata Párt (PSD) Maros megyei elnöke szerint arról, hogy Duşa lesz a megye új prefektusa, már a koalíciós pártok is megállapodtak.
 
Mint ismeretes,  Duşa korábban Maroshévíz polgármestere volt – ez a szülővárosa –, majd Hargita megye prefektusává is kinevezték. Volt a megye parlamenti képviselője és védelmi miniszter is.
 
Egy ideje a Marosvásárhely melletti Marosszentkirályon is van egy családi háza.
 
Mint ismeretes,  Duşa a legkevésbé sem magyarbarátságáról híres.
 
Esküszegéssel vádolta meg azon magyar politikusokat és köztisztségviselőket, akik önrendelkezést kérnek a magyar közösség számára, törvényben akarta kötelezővé tenni, hogy minden városban legyen 1918. december 1. utca, de olyan zászlótörvényt is fabrikált, amely mandátumvesztéssel sújtaná azon helyi választott elöljárókat, akik nem hajlandóak akárhova kitűzni a román nemzeti zászlót, vagy a román trikolór színeiben pompázó szalagot viselni megemlékezéseken, ünnepségeken, nyilvános rendezvényeken és házasságkötésekkor.

 

Hirdetés