Fák bénították meg a vasúti közlekedést az ország legforgalmasabb vasúti fővonalán

Felsőtömös és Predeal között több szerelvény is vesztegelni kényszerült.
Hirdetés
Megbénult a vasúti közlekedés az ország legforgalmasabbnak számító fővonalán Brassó és Bukarest között, miután hétfőn este fák dőltek a Felsőtömös és Predeal közötti szakaszra, és elszakították a felsővezetékeket. Ráadásul 24 órán belül kétszer is.
 
Hétfőn négy szerelvényt – két magánvonatot és a CFR két járatát – érintette az incidens, utóbbiak között ott volt a Bukarest-Budapest járat is, amely több mint öt órás késést halmozott fel a veszteglés során. Ráadásul az elektromos mozdonyok kiváltására küldött két dízelmozdony is meghibásodott.
 
A Román Vasúttársaság (CFR) keddi közleménye szerint a károk elhárításán folyamatosan dolgoznak, a Bukarest és Brassó közötti járatok a felsőtömösi és a brassói állomáson várakoznak a felsővezeték helyreállítására.
 
A közlemény szerint az IR 1644, az R 3002, az IR 1742, az IR 1528 és az R 3004 jelzésű szerelvényeket érinti a meghibásodás.
 
Sajtóbeszámolók szerint a veszteglő szerelvények utasainak egy részének nem volt türelme kivárni, amíg befejezik a javítást, ők autóstoppal próbálnak tovább utazni.
 
 

 

Hirdetés