Újabb PSD-s politikus nácizta le Iohannist

Ezúttal Darius Vâlcov ment nagyot.
Hirdetés

Úgy tűnik, a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt vezető politikusai között sikkes dolog lett lenácizni Klaus Iohannis államfőt: ezúttal Darius Vâlcov miniszterelnöki tanácsadó gondolta úgy, hogy rendkívül eredeti dolog Adolf Hitlerhez hasonlítani a német származású román elnököt.

A politikus olyan videót osztott meg a Facebook-oldalán, amelyben a kormányellenes utcai megmozdulásokat szervező Rezist mozgalom hashtag-je horogkeresztté alakul. Ezt követően a videó azt állítja: a Romániai Németek Demokrata Fóruma – amelyet korábban Iohannis vezetett – a náci Deutsche Vokgsgruppe utódszervezete, Iohannis államfő feje pedig Hitler-bajusszal és -frizurával jelenik meg.

Az elnök arca mellett hibás németséggel a Hail Iohannis (Heil Iohannis helyett) felirat is előtűnik.

Korábban Liviu Pop volt oktatási miniszter utalt arra, hogy a Romániai Németek Demokrata Fóruma valójában a Deutsche Volksgruppe jogutódja, Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter pedig annak kapcsán, hogy Iohannis az augusztus 10-i tüntetésen történt incidensek kapcsán arról beszélt, hogy a könnygázt használó csendőrök elgázosították a tüntetőket, úgy fogalmazott: bátorságra vall egy német részéről az „elgázosítás” kifejezést használni.

Hirdetés

Vâlcov amúgy a nácizós posztja előtt kiposztolta a Rezist mozgalom egyik vezetője, Sandu Matei orvosi papírjait, amelyek értelmében az depresszióban szenved.  Vâlcov szerint ez a bizonyíték, hogy az illető „flepnis dilinyós”.

A Facebook törölte a posztot, az érintett azonban jelezte: pert indít  Vâlcov ellen.
 

Hirdetés