SMS-t kapott az adóhivataltól? Akkor vigyázzon, mert nem az adóhivataltól kapta!

Valakik az adóhatóság nevében üzengetnek. Ami akár veszélyes is lehet.
Hirdetés

Valakik az adóhivatal nevében telefonbetyárkodnak a polgárokkal – vagy lehet, hogy nem is telefonbetyárkodnak, hanem a pénzükre hajtanak –, ezért az Országos Adóhatóság (ANAF) közölte: nem küld olyan SMS-eket az adófizetőknek, amelyekben az áll, hogy adóhátralékuk van, amit be kell fizetniük.

Az ANAF azt követően közölte ezt, hogy az elmúlt 24 órában többen ismeretlen számról kaptak rövid üzeneteket az ANAF nevében, amelyek látszólag ártalmatlanok, ám előfordulhat, hogy valamilyen csalási szándékot leplezhetnek.

„Az ANAF kizárólag az 1300-as telefonszámról küld üzeneteket az adófizető kifejezett kérésére, ám ezek nem tartalmaznak személyes adatokat, összegeket, vagy egyéb bizalmas információkat. (…) Felhívjuk a figyelmet, hogy az ANAF nem küld ilyen üzeneteket, és az esetleges kellemetlenségek elkerülése végett az adófizetők jól tennék, ha nem válaszolnának ezekre az üzenetekre, és nem nyitnák meg az esetleg megjelölt linkeket. Az ANAF az ügyben az erre hivatott intézményeket is értesíti” – közölte a hivatal.

Hirdetés