Mit szólnának, ha egyszer Bölöni Lászlónak hívnák Marosvásárhely polgármesterét?

Az egykori legendás labdarúgót foglalkoztatja a gondolat.
Hirdetés

Még az is megtörténhet, hogy pályát változtat Bölöni László:  a legendás labdarúgó és sikeres edző bejelentette, hogy foglalkoztatja a marosvásárhelyi polgármester-jelöltség gondolata.

Erről Bölöni egy kérdésre válaszolva beszélt hétfőn délután, a Vásárhelyi Forgatag keretében szervezett pódiumbeszélgetésen, amelynek a szintén Marosvásárhelyről elszármazott Zsigmond Barna Pál magyar országgyűlési képviselővel együtt voltak a meghívottjai.

„Ez olyan dolog, ami nem idegen tőlem, ami foglalkoztatott és foglalkoztat” – jelentette ki a polgármester-jelöltségre vonatkozó kérdésre. Hozzátette azonban, hogy semmiképpen sem valaki ellen szállna a versenybe. „Ha egy ilyen dologba belevágnék, akkor mindenféleképpen azért tenném, hogy egy csapatba vonjam a különböző embereket, a különböző érdekeket” – jelentette ki Bölöni László.

Azt is hozzátette azonban, hogy ehhez nem lenne elég három hónappal a választások előtt Marosvásárhelyre érkezni.

Ahhoz, hogy meggyőzze az embereket, Marosvásárhelyen kellene lenni, az emberek szemébe kellene nézni, és el kellene mondani nekik, hogy pontosan mit is akar. Úgy vélte, hogy képes lenne az emberek összefogására és az újításra. Ehhez fiatalokból kellene csapatot építeni, amit érdekes feladatnak tekintene. Megemlítette: egy vasárnapi rendezvényen is az volt az élménye, hogy mennyi jó ötlet van, és milyen dinamika van a marosvásárhelyi fiatalokban, csak éppen az ötletek gyakorlatba ültetésénél jelentkeznek a nehézségek.

Hirdetés

Bölöni László hozzátette, hogy két éve felújította marosvásárhelyi lakását, hogy jól érezze magát, ha hazaérkezik. Azt is megjegyezte azonban, hogy amikor korábban felmerült a hazaköltözés gondolata, mindig hiányzott az a cél, amiért érdemes lenne ezt a nagy lépést megtenni. A 64 éves sportszakember a beszélgetés egy másik szakaszában azt is megemlítette, hogy nem akar már sokáig edzősködni.

A Marosvásárhelyen született, fogorvosi végzettséggel is rendelkező 108-szoros román válogatott Bölöni László tagja volt a Bajnokcsapatok Európa Kupáját (a BL elődje) 1986-ban megnyerő bukaresti Steaua labdarúgó csapatának. A lisszaboni Sporting edzőjeként ő fedezte fel és hívta meg a felnőtt csapatba az akkor 16 éves Cristiano Ronaldót. Jelenleg a belga bajnokságban játszó Royal Antwerp FC vezetőedzője, ahová 2017 júniusában két szezonra szerződött.

Hirdetés