Helyi lap: ittasan balesetezett a székelyíz-tagadó háromszéki főfogyasztóvédő

A Székely Hírmondó szerint Mircea Diaconnál nem kevés alkoholt mutatott ki a szonda.
Hirdetés

A Székely Hírmondó információi szerint szombaton a kora esti órában a rétyi szabadidőközpont közelében személygépkocsijával egy parkoló autónak ütközött Gheorghe-Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője. A helyi rendőrség éppen ott tartózkodó munkatársai a történtek miatt megszondáztatták, ami nagyfokú alkoholkoncentrációt mutatott ki a szervezetében, ezért a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Sürgősségi Kórházba kísérték vérvételre. Szemtanúk elmondása szerint Diacon folyamatosan poharazott a községnapok alkalmából zajló ünnepségen.

A balesettel kapcsolatosan Tolvaj-Marin Nicoleta, a megyei rendőrség szóvivője a lapnak megerősítette, hogy szombaton este fél hét körül egy áldozatokat nem követelő koccanás történt. Kiderült, hogy az éppen járőröző rétyi egyenruhások vették észre a közúti balesetet, és a törvények értelmében azonosították a balesetet okozó személyt, egy 51 éves férfit, akinél alkoholszondáztatás során 1,2 milligramm/liter alkoholszintet mutattak ki a tüdejéből kilélegzett levegőben. A férfit vérvételre kísérték a pontosabb alkoholszint megállapítása érdekében, illetve ittas vezetés miatt kivizsgálás indult ellene – összegzett a szóvivő.

Mint ismeretes, Mircea Diacon évek óta hírhedtté vált mérsékelten magyarbarát magatartása miatt.

A Mikó Imre Jogvédő Szolgálat már évekkel ezelőtt rögzítette bűnlajstromát a székely ízek felirat miatt kirótt bírságtól a SIC (Terra Siculorum – Székelyföld) feliratú matricákért kiszabott büntetésig, és a kocsmai verekedésben való részvételig. Na meg magyar óvodákba is belekötött román feliratok hiánya miatt.

Tamás Sándor, a Kovászna megyei önkormányzat elnöke tavaly egyenesen úgy nyilatkozott: a fogyasztóvédelem úgy működik, mint száz évvel ezelőtt Amerikában a Ku Klux Klán, állami segédlettel alkalmazza a kettős mércét, és meg akarnak bélyegezni egy népcsoportot.

Hirdetés