Orban szerint Viorica Dăncilă miniszterelnök szégyenletes módon hazudik és le kell mondania

A Nemzeti Liberális Párt elnökének nagyon nem tetszett a brüsszeli hivatalosságokhoz intézett miniszterelnöki levél.
Hirdetés
Lehazugozta és antidemokratikus parancsokat végrehajtó marionettbábnak nevezte Viorica Dăncilă miniszterelnököt Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke azt követően, hogy a kormányfő az Európai Bizottság vezetőinek írt levelében úgy értékelte: erőszakkal próbálják félreállítani a bukaresti legitim kormányt a tüntetéseket bátorító ellenzéki politikusok.
 
Orban szerint Dăncilă eme gesztusával ártott Románia európai uniós érdekeinek. A PNL-elnök továbbá megjegyezte, a bukaresti politikai vezetés rosszhiszeműségéről árulkodik, hogy a Jean-Claude Juncker EB-elnökhöz és Frans Timmermans első alelnökhöz címzett levelét a kormány megpróbálta eltitkolni.
 
„Egy kormányellenes megmozdulás semmiképpen nem tekinthető államcsínynek, és az ehhez hasonló demonstrációk folytatása sem minősülhet illegitimnek. Csak egy Liviu Dragneához hasonló, tekintélyelvű mentalitással bíró politikai vezető gondolhatja ennek az ellenkezőjét”, fogalmazott közleményében a liberális pártelnök.
 
Péntek este egyébként több százan gyűltek össze a bukaresti Victoriei téren. egy héttel az erőszakba torkollt kormányellenes demonstrációt követően. A Könnygáz és gumibotok között hal meg a demokrácia jeligéjű tiltakozás incidensek nélkül zajlott.  

Hirdetés