Ősszel végre használhatóvá válhat Kolozsvár nyugati kerülőútja (VIDEÓval)

Megépült az a bizonyos gyalui híd, amely két sztrádaszakaszt kötne össze.
Hirdetés

Úgy tűnik, minden terv szerint halad, és legkésőbb október elején befejeződhet annak a Szamos fölötti hídnak a megépítése, amely az A3-as jelzésű autópálya Gyalu és Aranyosgyéres közötti szakaszát kötné össze a Gyalu és Magyarnádas közötti, 8,7 kilométeres résszel.

A sztrádaépítések folyamatát rendszeresen követő Infrastruktúráért Egyesület (Asociatia Pro Infrastructura) szerdán közzétett egy videót, melyből kiderül, a 766 méter hosszú autópályahíd már megépült – igaz, óriási késéssel –, gyakorlatilag az utolsó simításokat végzik az említett szakaszon.

 

A Gyalu és Magyarnádas közötti autópályaszakasz Kolozsvár nyugati kerülőútjának felelne meg, és a DN1-es jelzésű utat kötné össze a Szatmár és Zilah felé vezető DN1F jelzésű úttal.

Hirdetés

A Szamoson átívelő viaduktot még a Bechtel-szerződés idején kezdték el építeni, de az amerikaiakkal kötött szerződés körüli bonyodalmaknak köszönhetően félbemaradt, a terveket pedig elnyelte a bürokrácia süllyesztője. 2017-ben 7 cég tett ajánlatot a híd befejezésére, végül egy Tirrena Scavi nevű olasz cég nyert.

 

Hirdetés