A tanügyminiszter rájött, mi a tankönyvválság oka

Valentin Popa úr megvilágosodott. A tankönyvírók hiánya okozza a bajt. Hogy miért tartott neki ennyi ideig, rejtély. De irtó dühítő.
Hirdetés

Romániában hiányszakma a tankönyvírás, nyilatkozta Valentin Popa tanügyminiszter. Sőt, hozzátette: meglepő, de ez a valóság. Oké, de ha ő, a tanügyminiszter, ugye, meglepődik, akkor mit csináljon az állampolgár, a szülő? Vágja hozzá Marx összes művét? Megérdemelné a miniszter úr, jegyezzük meg halkan. Ha ugyanis eddig nem jött rá, mi a hazai tankönyvmizéria oka, akkor menthetetlen eset.

Na de, amíg valaki hozzávágja a Marx összest, Popa magiszter nyugodtan nyilatkozgathat. És meg is teszi. Mert neki tervei vannak a probléma megoldására. Ősszel (ősszel!) szeretne összehozni egy szimpoziont, egy konferenciát, egy munkacsoportot (valamelyik csak jó lesz), ahol majd jól kinevelik azokat a tanügyi szakembereket, akik majd állati jó tankönyveket írnak. Majd!

Addig azonban marad a gyászos helyzet. A minisztériumhoz nem fut be elég tankönyv, amely megütné a mércét. Azért vannak, igyekszik szépíteni a helyzetet Popa mester, csak nem minden tantárgyból.

Hirdetés