Untold-sztori: így épül a fesztiválmonstrum az ablakunk alatt

Lehet szeretni vagy nem szeretni, két nap múlva már dübörög az ország legnagyobb fesztiválja. Az Untold háza táján jártunk.
Hirdetés

Tavaly 330 ezren buliztak az ország legnagyobb fesztiválján, az előkészületek alapján pedig idén még több részvevőt várnak csütörtöktől Kolozsvárra az Untold negyedik kiadására. Az előző évekhez képest korábban, már múlt héten elkezdték elkeríteni a Sétatér környékét, kedden délben a sportcsarnok előtti térre már csak karszalaggal engedték be az embereket.

Az Untold idén is feje tetejére állította a környékbeliek megszokott életét, az aréna és sportcsarnok környékén naponta módosulnak a forgalmi korlátozások. Lépten-nyomon tanácstalan embereket látni, akik jobb híján az elkerített részeket vigyázó őröktől érdeklődnek a 30-as autóbusz vagy a villamos aktuális menetrendjéről. Azt, hogy a következő napokban hogyan és mivel lehet majd közlekedni a környéken, illetve mely utcák lesznek lezárva, ITT olvashatják.

A szervezők szerint a fesztivál első kiadásának költségvetése 5,5 millió euró volt és a résztvevők számának emelkedésével együtt nőtt, idén elérte a 12 millió eurót. Azt is állítják, hogy az Untold első évben 18 millió eurós bevételt hozott a városnak – a taxis cégek, vendéglátó egységek és szállásadók egyaránt nyertek általa –, és az összeg a fesztivál hírnevének növekedésével arányosan nőtt, tavaly már szinte a duplájára, 32 millió euróra.

Az Untold idén is mesés díszletekkel várja a bulizókat, csütörtök délutántól hétfő hajnalig a világ legjobb lemezlovasai szolgáltatják a talpalávalót, idén a legnagyobb nevek a Black Eyed Peas, a The Chainsmokers, a The Prodigy, Armin van Buuren, Tiesto és Steve Aoki. A bővebb programról és jegyárakról a rendezvény honlapján olvashatnak.

A fesztivál külföldiek ezreit vonzza a kincses városba, ennek ellenére a kolozsváriak egy része továbbra is a pokolba kívánja, tavaly petíció is indult az elköltöztetésére. Nem sok sikerrel, de kedd délben az ideiglenes buszmegállóban szitkozódó helyieket hallgatva meggyőződhettünk, hogy a megítélése nem sokat változott.
 

A Sétatéren hétfőn este már csak kordonok között lehetett kutyát sétáltatni.
 

A park közepén már javában zajlott a színpadépítés, lépten-nyomon elkerített részekbe botlottunk.
 

A díszletek egy része már el is készült.
 

A többit pedig épp készítették.
 

Az aréna és sportcsarnok melletti sétányra már napok óta nem lehet kocsival behajtani.
 

Hirdetés

Itt újabb bejárat várja a fesztiválozókat, a négy nap alatt itt lehet majd enni-inni.
 

Az aréna oldalán lévő térkép segítségével lehet tájékozódni a helyszínekről.
 

Az aréna és sportcsatnok közötti kis tér le van zárva, egyelőre raktárnak használják.
 

A sportcsarnok előtti plató is tiltott hely a hétköznapi járókelők számára.
 


Ide csak a bennfenteseknek van bejárása.
 

A buszok, villamosok utasait pedig leszorították az úttestre, nekik oda nincs betekintésük.
 

Ahogy a szomszédos tömbház lakóinak sem, de hallani annál többet fognak.

Hirdetés