Megoldhatatlannak tűnik a nagybányai gyerekgyilkosság

Három hónappal a megrázó tragédia után még gyanúsítottakat sem tudtak előállítani.
Hirdetés

Bár több száz személyt is kihallgattak a nagybányai gyerekgyilkosság ügyében, Bogdan Gabor ügyészségi szóvivő beismerte, a nyomozás gyakorlatilag sehol nem tart. Még gyanúsítottakat sem tudtak megnevezni, senki ellen nem indult bűnvádi eljárás.

Mint arról beszámoltunk, a hatóságok május elseje óta nagy erőkkel keresik azt a személyt, aki április 30-án megerőszakolt és megölt egy kislányt. Az ötéves áldozat a helyi Cuprom kombinát egykori gyártelepén játszott, de estére nem ért haza, ezért a családja keresésére indult. A holttestet egy elhagyatott épületben találták meg a kislány testvérei.

Bogdan Gabor ügyészségi szóvivő hétfőn azt mondta, rendkívül fontosnak tartják ezt az ügyet, továbbra is intenzíven, több terv alapján dolgoznak a tettes előállításán. A nyomozóhatóság egyelőre annyit tud, hogy a kislány feltehetően egy ismerősével együtt jutott el a gyártelepre, ahol később megerőszakolva, szétzúzott koponyával találták meg.

A nagybányai városháza egy telefonszámot is közzétett, a 0737 373 070-es számon bárki jelentkezhet, aki valamilyen információval rendelkezik a brutális gyilkossággal kapcsolatban.

Hirdetés