Folytatódik a kavarás Bekéék áthelyezése körül

Most éppen enyhébb végrehajtási fokozatot állapítottak meg, így Csíkszeredába kerülhet a székelyföldi terrorvád két elítéltje.
Hirdetés

Hétfőn helyt adott a bíróság Beke István és Szőcs Zoltán fellebbezésének, így nem helyezik át szigorított fegyházba őket, tudta meg a Székelyhon. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak (HVIM) két aktivistája jelenleg a feketehalmi börtönben tartózkodik, innen a csíkszeredai fegyházba szállíthatják őket, mely megfelel a most megállapított, a korábbihoz képest enyhébb végrehajtási fokozatnak. Átszállításukig minden korábbi kedvezményt visszaállítottak számukra, a csíkszeredai magyar főkonzulátust is értesítették, hogy látogathatók, a hétvégén be is engedték a külképviselet tagjait.

Beke Csilla, Beke István felesége a lapnak elmondta, már csak akkor hisz el bármit is, ha látja. Az állandó bizonytalanság is a pszichológiai terror része – fogalmazott. Nemrég még arról volt szó, hogy a Dâmboviţa megyei Mărgineni maximális biztonságú intézetbe szállítják át őket. Szigorított intézkedéseket léptettek életbe velük szemben, például külön cellába vitték őket, lecsökkentették a telefonbeszélgetéseik időtartamát, illetve a látogatásokat. 24 óra után mégis levették a celláról a „maximális biztonságú” feliratot, és engedélyezték a napi hatvan perces telefonbeszélgetést. A börtönalkalmazottak sem értik, hogy mi folyik az ügyben. 

 

Hirdetés