Nő a ROBOR? Vagy éppen csökken? És mennyivel? Lehet fogadni!

A bankközi hitelkamatláb úgy változik, mint az időjárás. Naná, hogy a fogadóirodák is lecsaptak a remek játéklehetőségre.
Hirdetés

Az utóbbi időben sokat borzolta a bankhitelesek idegeit az a bizonyos ROBOR, vagyis a háromhavi bankközi hitelkamatláb. Pontosabban a ROBOR változása. Amely úgy nőtt, mint a víz szintje árvízkor. Aztán hirtelen csökkent kicsit. Aztán megint nőtt. Hétfőn például 3,41 százalékra. Aztán kedden 3,42 százalékra.

A fogadóirodák okos emberei persze ráéreztek az őrült változási ritmusban rejlő játék- és profitlehetőségre. A gépezet beindult, és mostantól fogadni lehet a háromhavi bankközi hitelkamatláb pillanatnyi százalékos változásértékére.

A Stanleybet sportfogadási dobta piacra a ROBOR-fogadást. Vagyis, meg lehet saccolni a ROBOR szintjét július, illetve december végére. Az arány 1,8 az egyhez abban az esetbem, ha valaki arra fogad, hogy a ROBOR július végéig meghaladja a 3,5 százalékot, illetve 1,9 az egyhez, ha arra tippel a játékos, hogy a ROBOR 3,5 százalék alatt marad.

Ez konkrétan azt jelenti, hogy ha valaki 100 lejt tesz arra, hogy a ROBOR elszáll július végéig, 80 lejt nyer az üzleten, ha bejön a tippje. Aki viszont arra tesz 100 lejt, hogy a ROBOR mégse száll el, az 90 lejt nyer. Persze, ez a kockázatosabb tipp. De bankhiteleseknek mindenképp ajánljuk. Így legalább visszaszerezhetnek valamennyit a kamatlábak tovaszállásából adódó veszteségeikből.

Aurelian Dochia gazdasági elemző véleménye a jelenséggel kapcsolatban az, hogy a különösebb jelenségekre való fogadás eddigelé a nagy fogadási piacok sajátossága volt, mint például a londoni. De a haladás nem áll meg, és ennek a jele, hogy Romániában felütötte a fejét a ROBOR-fogadás. Amelynek akár pozitív hatása is lehet, a sikeres fogadásokon túl, már amennyiben korrektül zajlik. A ROBOR-fogadásokra úgy is lehet tekinteni, mint egy folyamatos közvélemény-kutatás eredményeire. Ugyanakkor a hitelt felvenni szándékozók, de az illetékes hatóságok is tájékozódhatnak a fogadások alapján.

Hirdetés