Saját magát nevezte ki települése díszpolgárává egy Dâmbovița megyei polgármester

És még meg is hatódott a ceremónián.
Hirdetés

Mint tudjuk, minden szentnek maga felé hajlik a keze, hát még az olyan embernek, aki nem szent, viszont polgármester.

A Dél-Romániában fekvő Dâmbovița megye egyik, Pietroșița nevű községének polgármestere ezt ismét igazolta: a gondos elöljáró meghatottan avatta a település díszpolgárává – saját magát.

Ion Leonard Dicu  polgármester önzetlenségét jelzi, hogy a hétvégi ünnepi eseményen nem egyedül vette át saját magától a díszpolgári címet, hanem azt megkapta Adrian Țuțuianu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) megyei szervezetének elnöke – volt védelmi miniszter –, valamint a PSD egyik megyei közgyűlési tagja, Florin Georgescu is.

Az ünnepségnek megadták a módját: a több parlamenti képviselő jelenlétében megtartott ceremónián Ion Leonard Dicu talpig nemzeti színű szalagban vette át saját magától a díszpolgári címet jelképező, az arcmását is viselő plakettet, és a helyszíni beszámoló szerint annyira meghatódott a nagyszerű gesztustól, hogy könnyezni kezdett.

A helyzet abszurditása miatt még a román közélethez szokott, ezért sok mindent látott  Adrian Țuțuianu is feszengett, de azért átvette ő is a neki járó díszpolgári címet.

Hirdetés

A 44 éves polgármester díszpolgári címéről szóló határozatot amúgy az alpolgármester dolgozta ki. Csodálkozunk is, hogy nem kapott érte díszpolgári címet.

Igaz, ami késik, nem múlik.

Hirdetés