Trófeával kezdte a szezont a CFR focicsapata

A kolozsvári bajnokcsapat Craiováról hozta el a Román Szuperkupát, Culio góljával.
Hirdetés

Miközben a világ a vb-döntő lázában ég, a román futballban szombat este megkezdődött a 2018–2019-es szezon. A bajnok CFR és a kupagyőztes CSU Craiova utóbbi otthonában, a Ion Oblemenco stadionban játszott a Szuperkupáért, és a 27 ezer néző közül végül csak a mintegy 500 kolozsvári örvendhetett: kedvenceik 1-0-ra győztek. A gólt az argentin középpályás, Juan Emanuel Culio lőtte a 78. percben, az Omrani által kiharcolt 11-esből.

A CFR 2009 és 2010 után harmadszor nyerte el a Szuperkupát, és tíz év alatt immár a tizenegyedik trófeáját hódította el, négy-négy bajnoki cím és Román Kupa mellett. A Dan Petrescut váltó edzőnek, Edward Iordănescunak pedig ez pályafutása első sikere. A fiatal edző elsősorban elődje embereire és játékára, azaz a folytonosságra építve nyerte meg első meccsét a CFR kispadján, a pályára lépett 14 focista közül valamennyien az előző szezonban is a játékosai voltak, az új igazolások, köztük a magyar Lang Ádám egyelőre nem kaptak szerepet.

A CFR július 20-án, pénteken a FC Botoşani ellen hazai pályán kezdi meg a Liga 1 küzdelmet, négy nappal később pedig már a Bajnokok Ligája selejtezőiben lép pályára, szintén a fellegvári stadionban, minden bizonnyal a svéd Malmö FF ellen.

Hirdetés