Góleső érzés
Szerző: Boros Miklós
2018. július 12. csütörtök, 00:17
Anglia belealudt a vezetésbe, a horvátok harmadik hosszabbításos meccsüket is túlélték.

A meccs fatális hibája: az eredmény befagyasztása. Anglia a gyorsan megszerzett vezetés után fokozatosan átengedte a kezdeményezést a horvátoknak, és amikor az ellenfél – kicsit a semmiből – kiegyenlített, már képtelen volt újra felpörögni. A kaput találó lövésekben 7-1-re nyertek a horvátok.

A meccs Beckhamje és Thuramja egyszemélyben: Kieran Trippier. A horvátok vb-elődöntőben eddig csak az ellenfelek jobbhátvédjeitől kaptak gólt, 1998-ban Liliam Thuram foszlatta szét döntős álmaikat, most Trippier idézte meg egy pazarul betekert szabadrúgással Beckham szellemét. A gólszerző tragédiája, hogy a hosszabbításban akkor sérült meg, amikor csapatának már nem maradt cseréje, így Anglia tíz emberrel próbált visszajönni a meccsbe, sikertelenül.

 

 

A meccs keleti harcművésze: Ivan Perisic. A horvát balszélső lőtt a legtöbbet kapura a meccsen (7), de sokáig nagyon pontatlanul. Aztán bekaratézta az egyenljtő gólt, lőtt egy kapufát, a hosszabbjtásban pedig adott egy nem feltétlenül tudatos, de döntőt érő gólpasszt Mandzukicnak. MVP.

A meccs Dugovics Titusza: Sime Vrsaljko. Az oroszok ellen megsérült jobbhátvéd játéka az utolsó percig kérdéses volt, klubja, az Atlético madri külön kérte a horvát szakvezetést, hogy ne lépjen pályára. Ehhez képest végigrobotolta a több mint 120 percet, az ő beadásából egyenlített Perisic, a hosszabbításban pedig a gólvonalon mentette Stones fejesét.

A vb kisországa: Horvátország. Négymilliós államok válogatottjai nem sűrűn jutnak vb-döntőbe, ennél kevesebb lakosú országként ez csak Uruguaynak sikerült 1930-ban és 1950-ben. A horvátok számára jó előjel lehet, hogy mindkét esetben meg is nyerte a Rimet-kupát.

HORVÁTORSZÁG–ANGLIA 2-1 hosszabbítás után
Horvátország: Subasic – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic (Pivaric, 95.) – Brozovic – Rebic (Kramaric, 101.), Modric (Badelj, 118.), Rakitic, Perisic – Mandzukic (Corluka, 115.).
Anglia: Pickford – Walker (Vardy, 112,), Stones, Maguire – Trippier, Lingard, Henderson (Dier, 97.), Alli, Young (Rose, 91.) – Kane, Sterling (Rashford, 74.).
Gólszerzők: Perisic (68.), Mandzukic (109.) illetve Trippier (5.)
A góllövő-lista élmezőnye:
6 gólos: Harry Kane (angol)
4 gólos: Cristiano Ronaldo (portugál), Romelu Lukaku (belga), Gyenisz Cserisev (orosz)
3 gólos: Kylian Mbappé, Antoine Griezmann (franciák), Diego Costa (spanyol), Artyom Dzjuba (orosz), Edison Cavani (uruguay-i), Yerry Mina (kolumbiai)

 

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.